Welk babyspeelgoed is geschikt voor je baby van een paar maanden oud? Welk peuterspeelgoed begint je kleintje interessant te vinden en waarom is spelen eigenlijk zo belangrijk voor je baby of peuter?

Meteen naar baby-peuter speelgoed.

Spelen is leren.

Het eerste levensjaar van je baby is een grote ontdekkingsreis en de ontwikkeling gaat erg hard. Dit gebeurd spelenderwijs. Door te spelen met babyspeelgoed leert je baby stapje voor stapje de wereld om zich heen te ontdekken en begrijpen. Ook de manier van spelen verandert in de loop van de tijd. Elke baby en peuter ontwikkelt zich natuurlijk anders, daarom zijn de leeftijden die wij hanteren ook een gemiddelde. In onze blog ''De fijne motoriek van de kleine handjes'' lees je meer over de ontwikkeling daarvan.

Babyspeelgoed 0–6 maanden.

Bij een pasgeboren baby draait het ‘’spelen’’ vooral om contact met de ouders. Door lekker te knuffelen, praten en zingen met je baby stimuleer je zijn/haar taalontwikkeling. Na een paar weken kijkt je baby al wel graag naar babyspeelgoed met een duidelijke vorm, felle kleurtjes of zwart-wit.

Vanaf 3 maanden kan je baby zelf speelgoed vasthouden en kan je je kleintje een rammelaar in het handje geven. Is je baby rond de 4 maanden oud dan gaat het grijpen beginnen. Hij/zij krijgt het druk met aanraken, oppakken en weggooien en veel speeltjes belanden in het mondje. Met de lippen en de tong ontdekken baby’s vormen en structuren. Alleen spelen is nog moeilijk in deze fase. Samen spelen met papa of mama is leuker en belangrijk voor de ontwikkeling. Je prikkelt de zintuigen van je baby, bijvoorbeeld met babyspeelgoed als de houten sleutelrammelaar en de rammelaar regenboog. Wil je een speeltje als kraamcadeau geven? Wij pakken het gratis leuk voor je in!

Babyspeelgoed 6–12 maanden.

De motorische ontwikkeling van je baby gaat vanaf nu erg hard. Je kindje kan na de 6 maanden ook al even alleen spelen. Laat dat ook lekker gebeuren. Je baby kan met twee handjes babyspeelgoed pakken, gooien en rollen. Bijvoorbeeld de zintuig blokken, de tuimelaar pinguïn en ons badspeelgoed zijn nu erg leuk. Met de nieuwe tandjes gaat het bijten ook beginnen. Al het babyspeelgoed wat je bij ons kunt vinden is veilig voor je kindje. Ontdekken, uitproberen en dat eindeloos herhalen…Baby’s zijn er dol op!

Speelgoed kind 1-2 jaar.

Vanaf 18 maanden krijgt je dreumes belangstelling voor andere kinderen, al is hij/zij nog vooral met zijn/haar eigen spel bezig. Je kindje leert o.a vormen herkennen, tellen en torentjes bouwen. Kleintjes tussen de 1-2 jaar kunnen goed naast elkaar spelen ipv. met elkaar. Speelgoed delen is nog lastig. In deze leeftijdsfase ontwikkelt je kleintje zijn/haar spieren en luistervaardigheid. Duw/trekspeelgoed is nu erg leuk om mee te spelen. Net als de speeldieren en houten blokken. Ook de eerste puzzeltjes kunnen worden gelegd.

Tip: Biedt je baby of peuter niet teveel speelgoed in één keer aan. De kans bestaat dat je baby of peuter zich nergens echt in gaan verdiepen en niet weet waar hij/zij mee moet spelen. Ruil het speelgoed waar je kindje het minst mee speelt wekelijks om. Zo blijft hij/zij geïnteresseerd.

Speelgoed peuter 2–3 jaar.

Er gebeurd in deze peuterfase erg veel in de ontwikkeling van je kind. Rond deze leeftijd begint het fantasiespel op gang te komen, nieuwe denkvaardigheden, meer onafhankelijkheid en je peuter zegt graag ‘’nee’’. Het peuterspeelgoed stoppen ze meestal niet meer in de mond. Je kindje begint na te spelen wat hij/zij heeft leren kennen. Dit kan alleen, maar ook samen. Ook spelen peuters graag op verschillende manieren met het peuterspeelgoed. Vanaf nu worden ook beide handjes tegelijk gebruikt tijdens het spelen. De fijne motoriek heeft bij je peuter ook een grote verbetering ondergaan. Puzzels en bijvoorbeeld de Qurkies sluiten goed aan bij deze ontwikkeling.

Hieronder vind je al ons baby-peuter speelgoed gemaakt van natuurlijke materialen. Is je peuter 3 jaar of ouder kijk dan ook in ons kleuter-kind assortiment voor bijvoorbeeld moeilijkere puzzels, kleurpotloden en rollenspel speelgoed.

© 2018 - 2023 Mijnspeelwinkel.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel