De houten blokken die je hier kunt vinden zijn een leuke aanvulling op de houten blokken sets die je bij blokken & vormen kunt vinden in ons baby-peuter assortiment.

Meteen naar onze houten blokken.

Houten blokken lijken een eenvoudig stuk speelgoed en zien er misschien niet zo bijzonder uit, maar ze dragen veel bij aan de ontwikkeling van je kind. Terwijl je kind lekker aan het bouwen is en zijn/haar creativiteit laat gaan, leert en oefent je kind de basis handelingen en begrippen die hij/zij nodig heeft tijdens de verdere ontwikkeling.

Rond de leeftijd van 3 jaar ontdekt je kind hoe houten blokken in evenwicht kunnen blijven en de blokken in elkaar te passen om stevige bouwwerken te kunnen maken. De bouwwerken beginnen beetje bij beetje kunstwerkjes te worden.

Wat maakt houten blokken onmisbaar?

Zoals gezegd zijn ze erg belangrijk voor de algehele ontwikkeling van je kind.

 1. Sociale vaardigheden. Houten blokken moedigt je kind aan samen te werken en vriendjes te maken. Het stimuleert de taal en je kind leert spelenderwijs zich uit te drukken.
 2. Fysieke vaardigheden. Door het spelen met houten blokken bouwt je kind kracht op in de handen en vingers wat belangrijk is voor de hand-oogcoördinatie.
 3. Wiskundige vaardigheden. Houten blokken helpen bij het leren van passen, meten, op te tellen, af te trekken en ook het vermenigvuldigen. Is je kind wat ouder komt daar zwaartekracht en balans bij.
 4. Creativiteit. Houten blokken geven je kind de mogelijkheid om een eigen ontwerp te maken. Je kind zal blij en trots zijn op zijn/haar creatie.
 5. Probleemoplossend vermogen. Het bouwen met de houten blokken kan bij je kind wat frustratie geven. Het blokje past net niet of valt telkens op de grond. Dit zorgt ervoor dat je kind een oplossing gaat bedenken. Daarnaast is het ook goed voor het ontwikkelen van doorzettingsvermogen en geduld.

Speeltips.

Je kunt je kind stimuleren om te gaan bouwen met houten blokken.

 1. Nabouwen van een plaatje. Teken bijvoorbeeld een patroon op ruitjespapier.
 2. Bouwen met de houten blokken op een spiegel.
 3. Maak een racebaan van de houten blokken, waar de autootjes over heen kunnen rijden.
 4. Bouw samen een mooi kasteel.
 5. Deze is voor als je kind wat ouder is. Teken een gebouw op ruitjespapier en zet in elk vakje een getal. Voor je kind wordt het een soort puzzel om te maken. Hoe ziet het eruit als het af is?

De houten blokken in ons assortiment zijn van de merken Luco en PlanToys. Bekijk ons assortiment hieronder.

 • Holle blokken
  Holle blokken

  Waar wordt het holle vierkante blok geplaatst?

  De fantasie van je kind zal met deze houten blokken extra toenemen. De houten holle blokken van PlanToys zijn een erg leuke toevoeging aan elk houten blokkenset. Door de geometrische…

  € 47,95
 • Waterblokken
  Waterblokken

  Welke kleuren zie je door deze waterblokken?

  Deze houten waterblokken van PlanToys geven weer een extra uitbreiding aan de bestaande blokkenset van je kind, maar los zijn ze zeker ook leuk om te spelen. De set bestaat uit zes…

  € 61,95
 • Geo stapelblokken
  Geo stapelblokken

  Welke vormen kunnen er gemaakt worden met deze stapelblokken?

  Dit zijn echt prachtige geo stapelblokken van PlanToys waar je kind heerlijk mee kan spelen en die op ontelbare manieren kunnen worden gestapeld. Dit komt door hun…

  € 28,95
 • Constructie blokken effen 65 stuks
  Constructie blokken effen 65 stuks

  Welke constructies worden er gebouwd?

  Deze unieke Luco constructie blokken zijn heel erg leuk voor je kind om de mooiste constructies, bouwwerken, dieren of robots mee te bouwen! Met slechts vier verschillende blokkenvormen is…

  € 34,95
 • Uitverkocht

  Constructie blokken gekleurd 65 stuks
  Constructie blokken gekleurd 65 stuks

  Welke gekleurde constructies worden er gebouwd?

  Deze unieke houten gekleurde constructieblokken van Luco zijn heel erg leuk voor je kind om de mooiste constructies, bouwwerken, dieren of robots mee te bouwen! De helft van de…

  € 34,95
© 2018 - 2021 Mijnspeelwinkel.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel