Met kleurpotloden krabbelen, tekenen en kleuren kinderen omdat ze graag iets willen creëren. Je kunt je peutertje of kleuter helpen door goed materiaal te geven waarmee hij/zij zich kan uitleven, zoals dikke kleurpotloden die prettig zijn om vast te houden. De kleurpotloden die je in ons assortiment kunt vinden zijn van goede kwaliteit en kunnen wel tegen een stootje.

Peuters.

Hoe kleiner je kunstenaartje is, hoe grover en handzamer het tekenmateriaal, zoals kleurpotloden, moet zijn. Dit heeft alles te maken met de ontwikkeling van de fijne motoriek. In de peuterfase gaan kindjes vormen ontdekken in hun eigen krabbeltjes en gaan ze die steeds herhalen. Een kindje van 2,5 jaar kan met de kleurpotloden bewust strepen en rondjes maken. In de peutertijd begint je kind te ontdekken dat hij/zij ‘’iets’’ heeft getekend. Met het kleurpotlood nog in de hand wordt er ineens geroepen dat er een poes is getekend. Al kunnen ouders dat er nog niet uithalen is dit een belangrijke fase in de ontwikkeling van je kind.

Kleuters.

Tussen de 3 en 4 jaar zie je de eerste ‘’koppoters’’ verschijnen. Dit zijn de poppetjes zonder een buikje. Met de kleurpotloden tekent je kind een cirkel met daarbinnen de ogen en mond. Aan het hoofdje zitten meteen de armen en benen getekend. Vanaf 4 tot 6 jaar beginnen de poppetjes steeds meer details te krijgen, zoals haren, vingers en schoenen en niet te vergeten het buikje. Ook gaan kinderen rond deze leeftijd gebruik maken van de basisvormen, zoals een driehoek en vierkant. Hiermee beginnen de eerste huisjes te ontstaan. Ook begint de lucht met een vrolijk zonnetje te verschijnen en het gras op de grond met hier en daar een boom. Met de verschillende kleuren van de kleurpotloden kan alles weer mooi worden ingekleurd.

Kinderen.

Ongeveer vanaf 7 jaar gaan kinderen steeds realistischer tekenen. De kleuren van de kleurpotloden krijgen ook steeds meer een functie, omdat ze bewuster worden van de kleuren in hun omgeving. De tekeningen worden steeds uitgebreider en je kind kan zich ook langer vermaken met tekenen en kleuren. Naarmate je kind wat ouder is wordt het interessant om iets na te gaan tekenen uit een boek of een stripverhaal.

De leeftijden die wij noemen is een gemiddelde, ieder kind volgt zijn/haar eigen ontwikkeling. Naast de kleurpotloden hier kun je bij Tekenen ook onze grafiet-, permanent -en aquarelpotloden vinden.

Plezier!.....dat is het belangrijkste. Ontdek onze artikelen hieronder.

De kleurpotloden zijn van Lyra.

Meer weten over de ontwikkeling van een kindertekening? Lees hier onze blog daarover.

 • 12 Kleurpotloden Ferby natuur
  12 Kleurpotloden Ferby natuur
  € 13,95
 • 18 Kleurpotloden Super Ferby natuur
  18 Kleurpotloden Super Ferby natuur
  € 26,95
 • Nieuw!

  6 Kleurpotloden Super Ferby metallic
  6 Kleurpotloden Super Ferby metallic
  € 13,95
 • Nieuw!

  10 Kleurpotloden Groove natuurlijke grip
  10 Kleurpotloden Groove natuurlijke grip
  € 12,95
 • 18 Kleurpotloden Color Giants natuur
  18 Kleurpotloden Color Giants natuur
  € 28,95
 • 12 Kleurpotloden Color Giants huidskleuren
  12 Kleurpotloden Color Giants huidskleuren
  € 18,95
 • Nieuw!

  6 Kleurpotloden Color Giants metallic
  6 Kleurpotloden Color Giants metallic
  € 10,95
 • Nieuw!

  6 Kleurpotloden Color Giants neon
  6 Kleurpotloden Color Giants neon
  € 10,95
© 2018 - 2021 Mijnspeelwinkel.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel