Als je kindje tussen de 12-18 maanden oud is kan het puzzel avontuur beginnen! Kleine kindjes kunnen zich nog niet zo lang concentreren, daarom is het fijn als je als ouder je beginnende puzzelaartje helpt met het maken van de peuterpuzzel. De houten puzzel voor kindjes vanaf 1 jaar is nog eenvoudig. Slechts een paar vormen maken de puzzel tot een geheel.

Meteen naar onze peuterpuzzels.

Houten puzzel.

Voor je dreumes is het vooral belangrijk dat de puzzel uit grote stukken bestaat. Rond deze leeftijd stoppen kindjes ook nog veel in hun mondje, dus is het belangrijk dat de peuterpuzzel daar tegen kan en veilig is. Daarom zijn houten puzzels zeer geschikt. Houten puzzels voor peuters zijn dikker, groter en daardoor makkelijker vast te pakken met kleine handjes. Houten puzzels zijn ook makkelijk schoon te maken met een natte doek en ze zijn geverfd met verf op waterbasis zonder giftige stoffen. De peuterpuzzels in ons assortiment hebben ook allemaal één of meer keurmerken, zodat je zeker weet dat de puzzels veilig zijn.

Puzzelen voor peuters.

Om de belangstelling van je kindje te wekken, hebben de peuterpuzzels vaak vrolijke kleuren. Een veel voorkomend thema die je in peuterpuzzels terug ziet komen zijn dieren. Door te puzzelen leert je kindje de wereld om zich heen te ontdekken en door samen te praten over wat er te zien is op de peuterpuzzel, leert je kindje nieuwe woorden en begrippen.

Tijdens het puzzelen, pakt, draait en past je kindje de puzzelstukjes. Hiermee maakt je kindje de juiste bewegingen die goed zijn voor de ontwikkeling van de fijne motoriek. Dit heeft je kindje later weer nodig om te leren schrijven.

Puzzelen helpt je dreumes/peuter bij het leren herkennen en sorteren van vormen. Voor de nog kleine kindjes is dit een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling. De puzzelstukjes moeten worden herkend en gesorteerd om de peuterpuzzel goed in elkaar te kunnen zetten. Welke stukje heeft bijvoorbeeld de vorm van de staart van de poes? Hier vind je onze kinderpuzzels die weer een stapje moeilijker zijn.

Cadeautje?

Er zijn maar weinig kinderen die puzzelen niet leuk vinden. Daarom is een peuterpuzzel altijd leuk om cadeau te geven of te krijgen. Bij Mijnspeelwinkel pakken wij het gratis voor je in! Bekijk hieronder onze peuterpuzzels.

De houten peuterpuzzels zijn van George Luck en PlanToys. 

Reacties in ons Vriendenboek:

27-04-2020 | 20:42 "Laatst een mooie George Luck puzzel gekregen van een vriendin van mij. Ons kindje krijgt er geen genoeg van."

04-03-2020 | 11:21 "Me zoontje vindt de George Luck puzzels helemaal geweldig, speelt er dagelijks mee! Erg leuk en bij de volgende puzzel weet ik jullie te vinden." 

 • Gekleurde kat puzzel
  Gekleurde kat puzzel

  Hoeveel kleuren heeft deze katten puzzel?

  Deze puzzel met de kat van George Luck is een leuke houten dieren puzzel voor je kindje.

  Laat je kindje de vrolijk gekleurde staart, de pootjes, het kopje en het buikje van de kat weer…

  € 8,95
 • Gekleurde eend puzzel
  Gekleurde eend puzzel

  Wat kwaakt de moedereend tegen haar kleintje?

  Deze eend puzzel van George Luck is erg schattig. Met deze houten kinderpuzzel is je kind weer een mooie puzzel rijker.

  Je kindje kan moeder Eend en haar kleintje weer bij elkaar…

  € 8,95
 • Gekleurde kikker puzzel
  Gekleurde kikker puzzel

  Hoeveel kleuren heeft de kikker?

  Deze vrolijke kikker als houten puzzel zal de puzzelvaardigheden van je peuter snel vooruit laten springen. Leg de 7 stukjes van verschillende kleuren bij elkaar en maak de puzzel van de kikker…

  € 8,95
 • Gekleurde vis puzzel
  Gekleurde vis puzzel

  Wat voor vis is dit?

  Deze gekleurde vis is op onderwateravontuur. Je kindje kan met deze houten vis puzzel de verschillende lichaamsdelen van de vis leren kennen en waar deze horen.

  Toe aan meer uitdaging, maak de dieren puzzel…

  € 8,95
 • Sportauto puzzel
  Sportauto puzzel

  Waar rijden de krokodil en de giraffe heen?

  Wie zou de bestuurder zijn van deze stoere sportauto? En zou de giraffe wel in de auto passen met zijn lange nek? Je kindje komt er snel achter wanneer hij/zij de houten sportauto…

  € 10,95
 • Tractor puzzel
  Tractor puzzel

  Boer Koe achter het stuur?

  Wie rijdt er rond op de boerderij in de mooie tractor?.....Boer Koe misschien? Zal de kip wel in de schep van de tractor passen? Je kindje komt er snel achter wanneer hij/zij de tractor puzzel vanaf 2…

  € 10,95
 • Giraffe familie puzzel
  Giraffe familie puzzel

  Heb je de giraffen familie al gezien?

  Je kindje zal veel plezier beleven met de gezellige familiepuzzel van de giraffe! De diertjes zijn perfect voor de kleine handjes om vast te pakken en in elkaar te passen.

  Het bord van deze…

  € 17,95
 • Honden familie puzzel
  Honden familie puzzel

  Heb je de honden familie al een aai gegeven?

  Je kindje zal veel plezier beleven met de gezellige familiepuzzel van de hond! De diertjes zijn perfect voor de kleine handjes om vast te pakken en in elkaar te passen.

  Het bord van…

  € 17,95
© 2018 - 2021 Mijnspeelwinkel.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel