Als je kindje tussen de 12-18 maanden oud is kan het puzzel avontuur beginnen! Kleine kindjes kunnen zich nog niet zo lang concentreren, daarom is het fijn als je als ouder je beginnende puzzelaartje helpt met het maken van de peuterpuzzel. De houten puzzel voor kindjes vanaf 1 jaar is nog eenvoudig. Slechts een paar vormen maken de puzzel tot een geheel.

Houten puzzel.

Voor je dreumes is het vooral belangrijk dat de puzzel uit grote stukken bestaat. Rond deze leeftijd stoppen kindjes ook nog veel in hun mondje, dus is het belangrijk dat de peuterpuzzel daar tegen kan en veilig is. Daarom zijn houten puzzels zeer geschikt. Houten puzzels voor peuters zijn dikker, groter en daardoor makkelijker vast te pakken met kleine handjes. Houten puzzels zijn ook makkelijk schoon te maken met een natte doek en ze zijn geverfd met verf op waterbasis zonder giftige stoffen. De peuterpuzzels in ons assortiment hebben ook allemaal één of meer keurmerken, zodat je zeker weet dat de puzzels veilig zijn.

Puzzelen voor peuters.

Om de belangstelling van je kindje te wekken, hebben de peuterpuzzels vaak vrolijke kleuren. Een veel voorkomend thema die je in peuterpuzzels terug ziet komen zijn dieren. Door te puzzelen leert je kindje de wereld om zich heen te ontdekken en door samen te praten over wat er te zien is op de peuterpuzzel, leert je kindje nieuwe woorden en begrippen.

Tijdens het puzzelen, pakt, draait en past je kindje de puzzelstukjes. Hiermee maakt je kindje de juiste bewegingen die goed zijn voor de ontwikkeling van de fijne motoriek. Dit heeft je kindje later weer nodig om te leren schrijven.

Puzzelen helpt je dreumes/peuter bij het leren herkennen en sorteren van vormen. Voor de nog kleine kindjes is dit een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling. De puzzelstukjes moeten worden herkend en gesorteerd om de peuterpuzzel goed in elkaar te kunnen zetten. Welke stukje heeft bijvoorbeeld de vorm van de staart van de poes? Hier vind je onze kinderpuzzels die weer een stapje moeilijker zijn.

Cadeautje?

Er zijn maar weinig kinderen die puzzelen niet leuk vinden. Daarom is een peuterpuzzel altijd leuk om cadeau te geven of te krijgen. Bij Mijnspeelwinkel pakken wij het gratis voor je in! Bekijk hieronder onze peuterpuzzels.

De houten peuterpuzzels zijn van George Luck en PlanToys. 

Reacties in ons Vriendenboek:

27-04-2020 "Laatst een mooie George Luck puzzel gekregen van een vriendin van mij. Ons kindje krijgt er geen genoeg van."

04-03-2020 "Me zoontje vindt de George Luck puzzels helemaal geweldig, speelt er dagelijks mee! Erg leuk en bij de volgende puzzel weet ik jullie te vinden." 

 • Gekleurde kat puzzel
  Gekleurde kat puzzel
  € 8,95
 • Gekleurde eend puzzel
  Gekleurde eend puzzel
  € 8,95
 • Gekleurde kikker puzzel
  Gekleurde kikker puzzel
  € 8,95
 • Gekleurde vis puzzel
  Gekleurde vis puzzel
  € 8,95
 • Sportauto puzzel
  Sportauto puzzel
  € 10,95
 • Tractor puzzel
  Tractor puzzel
  € 10,95
 • Giraffe familie puzzel
  Giraffe familie puzzel
  € 17,95
 • Honden familie puzzel
  Honden familie puzzel
  € 17,95
© 2018 - 2021 Mijnspeelwinkel.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel