Gezellig en ontspannen een spelletje doen met elkaar als gezin, met een vriendje of alleen. Naast het plezier hebben, leert je kind ook nog erg veel van kinderspellen. De kinderspellen in ons assortiment zijn houten spellen.

Meteen naar onze spellen.

Waarom een spelletje doen?

Spelletjes zorgen vaak voor mooie herinneringen waar je later met een fijn gevoel weer aan terug kunt denken. Ook zijn spellen belangrijk voor de sociale-en cognitieve (verstandelijke) ontwikkeling van je kind. Wat leert je kind allemaal van een spelletje?

 1. Geduld te hebben. Je kind leert dat hij/zij op zijn/haar beurt moet wachten. Voor de kleinere kinderen is dat best nog wel moeilijk, maar ook een 3-jarige kindje kan dat prima leren begrijpen. Je kindje leert dat je niet alles kunt krijgen wat je wilt hebben. Het ‘’echte’’ leven bestaat ook veel uit wachten, je kind zal geduld nog vaak nodig hebben.
 2. Leren tellen. Regelmatig zit er bij een spelletje een dobbelsteen waarmee gegooid moet worden. Deze ogen moeten natuurlijk worden geteld. Met het verzetten van een pion leert je kind één voor één de getallen in volgorde op te zeggen, synchroon tellen genoemd.
 3. Winnen en verliezen. Winnen is altijd leuk, maar door het spelen van een spelletje leert je kind dat je ook kunt verliezen en dat dat niet erg is. Het gaat om het plezier. Niet tegen je verlies kunnen zorgt voor frustratie en maakt het er niet gezelliger op. Oefening baart kunst. Uiteindelijk zal het spelletje niet meer meteen van tafel worden geveegd.
 4. Onthouden. Bijvoorbeeld bij memorie leert je kind onthouden waar het juiste plaatje ligt om het spelletje te kunnen winnen.
 5. Oplossingsgericht denken. Je kind leert vooruit te kijken. Welke stappen moet hij/zij zetten om tot een einddoel te komen.

Familieband.

Spelletjes geeft je als gezin of met familie de mogelijkheid om samen tijd door te brengen. Allemaal aandacht voor elkaar en plezier hebben. Het is goed voor de familieband en de band met je kind. Gezellig met elkaar om de tafel hangen of knus op de grond spelen. Wil je een spelletje cadeau geven? Wij van Mijnspeelwinkel.nl pakken het gratis leuk voor je in!

De spellen in ons assortiment zijn van het merk PlanToys . Bekijk ze hieronder. In de loop van de tijd zullen er meer spellen aan worden toegevoegd.

 • t/m 01-10-2021

  PlanToys balanceer cactus
  PlanToys balanceer cactus

  Bij wie valt de cactus om?

  Dit mooie balansspel van PlanToys is een leuke uitdaging voor je kind. Je kind leert er de behendigheid mee te ontwikkelen. De onderdelen van deze houten cactus zijn in verschillende frisse kleuren.

  De…

  € 28,95 € 22,50
 • De laatste

  PlanToys bowlingspel stokstaartjes
  PlanToys bowlingspel stokstaartjes

  Wie gooit als eerste een strike?

  Gezellig een potje bowlen met elkaar kan met deze grappige houten stokstaartjes ook gewoon thuis. Wie kan het beste richten en gooit de meeste pionnen om?......Die is de winnaar! Het houten dieren…

  € 28,95 € 19,95
 • PlanToys beverspel
  PlanToys beverspel

  Heb jij als laatste de bever over?

  Help de bever weer naar beneden met dit houten spel van PlanToys! Plaats de boomstammen van verschillende maten in de u-vormige houder en zet de bever er bovenop. Elke keer liggen de boomstammen…

  € 25,95
 • PlanToys balanceer boom
  PlanToys balanceer boom

  Is het evenwicht in de boom nog goed in balans?

  Lukt het je kind om de balansboom van PlanToys op te bouwen zonder dat hij omvalt? De balansboom van hout heeft een stammetje en daarop kan je kind de takken gaan stapelen. De…

  € 15,95
 • De laatste

  PlanToys schud en draai spel
  PlanToys schud en draai spel

  Wie krijgt de gekleurde cirkels boven?

  Een super leuk en energiek spel van hout voor de hele familie! Leg de halve houten cirkels met de kleuren naar beneden, plaats om de beurt het kleine houten bekertje erop en schudden maar,…

  € 22,95 € 16,50
 • PlanToys bijenkorf sorteerspel
  PlanToys bijenkorf sorteerspel

  ∙ Veilig betalen, ook achteraf betalen
  ∙ Met aandacht ingepakt
  ∙ Verzending v.a.€ 4,95 /Gratis v.a.€ 60,-
  ∙ Duurzame materialen
  ∙ Levertijd 1-3 werkdagen

  Ik neem graag contact op.

  BeschrijvingHet houten bijenkorf…

  € 29,95
© 2018 - 2021 Mijnspeelwinkel.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel