Het merk Qurkies bestaat sinds maart 2018 en is bedacht door Ruud van der Heijkant. Qurkies zijn bouwblokken die erg veel lijken op de Duplo blokken. De Qurkies worden volledig gemaakt van kurk, een 100% natuurlijk materiaal en zijn daarmee een enorm duurzaam en veilig stuk speelgoed voor kindjes vanaf 3 jaar. In 2019 hebben de Qurkies een certificaat gekregen van de Solar Impulse Foundation als één van de duizend mooiste duurzame product initiatieven.

 Meteen naar assortiment Qurkies.

Hoe worden de Qurkies gemaakt?

Qurkies worden gemaakt van het restafval dat ontstaat tijdens de productie van de fleskurken. Kurk is eigenlijk gewoon boomschors, maar dan wel van de kurkeik. Het is een 100% natuurlijk plantenweefsel. De kurkeik is vooral in Portugal te vinden.

De kurkschors wordt om de 8-10 jaar van de boom gehaald, zonder dat de boom wordt beschadigd en zonder dat het natuurlijke proces van de kurkeik wordt verstoord. De schors groeit namelijk weer opnieuw aan.

Van de kurkschors wordt alles gebruikt. De kern van de schors wordt gebruikt voor de kurken op de flessen. De buitenste lagen en het verdere rest materiaal wordt vermalen en samengeperst. Zo ontstaat er weer een nieuw stuk kurk. Hiervan worden de Qurkies gemaakt.

Wat maakt de Qurkies zo leuk?

Alleen al dat de Qurkies van een natuurlijk materiaal zijn gemaakt is al erg leuk, maar de Qurkies zijn ook goed te combineren met de originele Duplo blokken. Het merk heeft erg hun best gedaan om de blokken passend te krijgen op de bestaande Duplo. Voor de creatievelingen: de Qurkies kunnen worden ingekleurd, al is de natuurlijke kleur van kurk al prachtig van zichzelf.

Kunnen de Qurkies ook tegen water? Dat kunnen ze zeker. Ze blijven zelfs drijven, waardoor ze prima geschikt zijn om een bootje mee te bouwen voor in bad. Het is wel aan te raden om ze na de badtijd af te spoelen en goed te drogen en na te laten drogen. Laat ze ook niet onnodig lang in het water liggen. Kurk is een materiaal dat water opneemt en ook weer loslaat. Als het water opneemt, wordt het een beetje sponzig. De Qurkies kunnen ook met watergebruik wat donkerder gaan verkleuren.

De Qurkies kunnen prima buiten worden gebruikt. Let er wel op dat als de blokken van kurk lang in het zonnetje liggen, ze kunnen gaan krimpen. Dit kan invloed hebben op de pasvorm van de blokken. Ook kunnen de kurk blokken door de zon van lichter van kleur worden.

Duurzaam.

Kurk is een enorm duurzaam en milieuvriendelijk materiaal, mede doordat de kurkschors blijft doorgroeien en de kurkeik niet wordt gekapt. Een goed voorbeeld dus van duurzaam bosbeheer.

Kurkeiken waar de schors vanaf wordt gehaald kunnen wel 3-5 keer meer CO2 opslaan dan als dat niet wordt gedaan. Als je het omrekent dan bespaard één Qurkie ongeveer 68gr. CO2. Een mooie vervanging dus voor een plastic blokje of een toevoeging ervan.

De Qurkies zijn goed te recyclen. Ze worden naast het restafval van de fleskurken ook zelf gemaakt van gerecycled kurk. Daarnaast is kurk biologisch afbreekbaar en dus niet schadelijk voor het milieu.

Qurkies zijn stevig, maar toch zacht. Ze maken geen herrie en doen geen pijn aan je voeten......een origineel en milieuvriendelijk cadeau die wij gratis voor je inpakken!

 • Laatste stuk OP=OP

  Qurkies kurk blokken 14 stuks
  Qurkies kurk blokken 14 stuks

  Klantbeoordelingen

  βˆ™ Veilig betalen, ook achteraf betalen
  βˆ™ Met aandacht ingepakt
  βˆ™ Verzending v.a.€ 4,95 /Gratis v.a.€ 60,-
  βˆ™ Duurzame materialen
  βˆ™ Levertijd 1-3 werkdagen

  Qurkies kurk blokken 14 stuksDat zijn de…

  € 23,95
 • Laatste 2 st. OP=OP

  Qurkies kurk blokken 42 stuks
  Qurkies kurk blokken 42 stuks

  Klantbeoordelingen

  βˆ™ Veilig betalen, ook achteraf betalen
  βˆ™ Met aandacht ingepakt
  βˆ™ Verzending v.a.€ 4,95 /Gratis v.a.€ 60,-
  βˆ™ Duurzame materialen
  βˆ™ Levertijd 1-3 werkdagen

  Qurkies kurk blokken 42 stuksDan zijn…

  € 52,95
Β© 2018 - 2023 Mijnspeelwinkel.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel