De badtijd!......Veel kinderen zijn er dol op. Spelen in bad is goed voor de ontwikkeling van je kind. Zo leert je kleintje van alles over de eigenschappen van water. Over hoeveelheden met kleine en grote bakjes, warm en koud water en badspeeltjes die zinken of blijven juist drijven. Dan heb je nog met water spuiten, gieten en sproeien, wat allemaal bijdraagt aan het verbeteren van de hand- en oogcoördinatie.

Wanneer met badspeelgoed beginnen?

In de eerste maanden is het vooral een heerlijk rustig moment om samen van te genieten. Het water zelf geeft je baby al genoeg om mee kennis te maken. Is je kindje wat groter en begint hij/zij dingen vast te grijpen, dan kun je in het badje ook met een badspeeltje beginnen.  Als je baby zelfstandig kan blijven zitten, lukt het zelf spelen nog beter. Bij elk badspeeltje in ons assortiment staat bij ‘’meer informatie’’ de aanbevolen leeftijd aangegeven.

Badspeelgoed van hout.

Bij ons kun je houten badspeelgoed vinden. Normaal gesproken zijn water en hout niet de ideale combinatie, maar deze badspeeltjes hebben een speciale, natuurlijke coating gekregen, waardoor ze goed bestand zijn tegen water en veilig voor je kindje.

De Qurkies, duplo blokken gemaakt van kurk, kun je ook in bad gebruiken.

Veilig badspeelgoed.

Als ouder wil je natuurlijk dat het veilig badspeelgoed voor je kindje. Hieronder drie punten waar wij op gelet hebben bij ons badspeelgoed.

 1. Badspeelgoed zonder gaatjes zorgen ervoor dat er geen schimmels aan de binnenkant gaan groeien. Zeefjes en kommetjes met gaatjes kunnen wel, die kun je goed schoon houden.
 2. Geen giftige stoffen. Natuurlijke materialen zorgen ervoor dat er geen schadelijke stoffen in het badspeeltje aanwezig zijn. Zoals natuurlijk rubber en duurzaam hout, die je ook weer kun recyclen.
 3. Het badspeelgoed is goed en makkelijk schoon te houden.

Badspeelgoed schoonmaken.

Badspeelgoed wordt vies door badolie, zeep, huidschilfertjes en kleintjes willen ook nog wel eens een plasje doen in bad. Spoel het badspeelgoed na de badtijd af met schoon water. Giet de badspeeltjes helemaal leeg, zorg dat er geen water in blijft staan. Droog ze vervolgens af en zorg voor goede ventilatie.

Maak het badspeelgoed 3-4 keer per jaar grondiger schoon met een milde zeep. Even weken en maak met een sponsje schoon. Daarna afspoelen, afdrogen en goed na laten drogen.

Bekijk hieronder onze duurzaam badspeelgoed. Cadeautjes pakken wij gratis in.

De houten badspeeltjes zijn van PlanToys.

 • Duikboot​​​​
  Duikboot​​​​
  € 14,95
 • Kustwacht boot
  Kustwacht boot
  € 17,95
 • Speedboot
  Speedboot
  € 17,95
 • De laatste

  Vissersboot
  Vissersboot
  € 37,95
 • Zeilboot met zeehond
  Zeilboot met zeehond
  € 14,95
 • Zeilboot met ijsbeer
  Zeilboot met ijsbeer
  € 14,95
 • Zeilboot met Pinguïn
  Zeilboot met Pinguïn
  € 14,95
 • Kommen set fontein
  Kommen set fontein
  € 18,95
 • Zandvormen
  Zandvormen
  € 24,95
© 2018 - 2021 Mijnspeelwinkel.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel