De Lyra potloden zijn onstaan door de Duitser Johann Froescheis. Zijn kennis heeft hij opgedaan bij een potloodmaker. In 1806 opende hij zijn eigen potloodfabriek in Neurenberg – Gostenhof. Op 29 februari 1868 werd Lyra als handelsmerk geregistreerd. Daarmee werd Lyra een van de oudste handelsmerken van potloden ter wereld.

In het logo is een lier ( oude harp ) gebruikt. Waarom is niet meer te achterhalen, maar er wordt gedacht dat het hoogwaardige instrument als teken staat voor de kwaliteit van de Lyra potloden. Nog weer later, begin 1900 produceerde het Lyra potloodbedrijf meer dan 1.000.000 potloden per week, waardoor het ook één van de meest productieve potloodfabrikanten ter wereld werd. De potloodfabriek is de tweede wereldoorlog verwoest, maar is daarna gelukkig weer herbouwd. Sinds 2008 maken de Lyra potloden deel uit van de Italiaanse Fila-groep.

Kwaliteit.

De Lyra potloden staan bekend om hun goede kwaliteit. De kleurpotloden worden over de hele wereld gebruikt op onder andere scholen omdat ze stevig en duurzaam zijn, zowel in kwaliteit als in gebruik. Elk potlood van Lyra moet aan strenge eisen voldoen en hebben hierdoor ook verschillende keurmerken. De kleurpotloden in onze kinderserie hebben allemaal het Spiel-gut keurmerk. De Lyra potloden zijn sterk gepigmenteerd, wat zorgt voor levendige kleuren, geven makkelijk kleur af, hebben een dikke stift en zijn breukvast. Een Lyra potloden doos staat voor pure kwaliteit. Allemaal eigenschappen die zorgen voor een top potlood.

Driepuntsgrip.

De potloden van Lyra zijn ergonomisch gevormd, wat inhoudt dat ze zo zijn ontworpen dat de veiligheid, de gezondheid, het comfort en het goed functioneren wordt bevorderd. Een aantal kleurpotloden in onze kinderserie zijn 3-kantig van vorm. Door deze vorm liggen de kleurpotloden van Lyra prettig in de handjes en kunnen kinderen het tekenen en kleuren veel lang volhouden zonder dat de arm of hand vermoeid raakt. Ook bevordert deze 3-kantige vorm de juiste grip, de driepuntsgrip. Dit in één van de belangrijkste motorische vaardigheden die kleutertjes onder de knie moeten krijgen.

Graduate serie.

In de productlijn Graduate kun je de grafiet,-permanent- en aquarelpotloden vinden. Deze potloden van Lyra zijn ontstaan uit de ambitie om een productlijn te produceren die geschikt is voor schilderen en tekenen. De productlijn kenmerkt zich door een hoge kwaliteit, maximale dekking en een levendige kleurverscheidenheid.

Milieuvriendelijk.

Naast de kwaliteit heeft Lyra met zijn potloden ook oog voor het milieu en hecht daarom  veel waarde aan een duurzaam productieproces. De potloden worden gemaakt van hoogwaardig cederhout wat afkomstig is uit duurzaam bosbeheer. Zo bevatten de potloden van lyra in ons assortiment allemaal een FSC- of PEFC keurmerk. Daarnaast bevatten ze geen giftige stoffen.

In ons assortiment kun je dikkere 3-kantige en 6-kantige kleurpotloden vinden. Verder ook de grafiet-, permanent- en aquarelpotloden. De Lyra potloden voldoen aan alle behoeften, van peuters en schoolkinderen tot ervaren kunstenaars.Voor elk wat wils dus!

 • 12 Kleurpotloden Ferby natuur
  12 Kleurpotloden Ferby natuur
  € 13,95
 • 18 Kleurpotloden Super Ferby natuur
  18 Kleurpotloden Super Ferby natuur
  € 26,95
 • 18 Kleurpotloden Color Giants natuur
  18 Kleurpotloden Color Giants natuur
  € 28,95
 • 12 Kleurpotloden Color Giants huidskleuren
  12 Kleurpotloden Color Giants huidskleuren
  € 18,95
 • 12 Grafietpotloden Graduate
  12 Grafietpotloden Graduate
  € 13,95
 • 36 Kleurpotloden Graduate permanent
  36 Kleurpotloden Graduate permanent
  € 45,95
 • 36 Kleurpotloden Graduate aquarel
  36 Kleurpotloden Graduate aquarel
  € 45,95
© 2018 - 2021 Mijnspeelwinkel.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel