Creatief bezig zijn is iets wat eigenlijk bij iedereen aanwezig is. Bij kinderen, maar zeker ook bij volwassenen. Onze hersenen zijn erop ingesteld dat we eigenlijk altijd wel iets willen maken, bedenken of ontwikkelen. Tekenen is de meest pure vorm om van de ideeën in je hoofd iets te creëren.

Meteen naar ons assortiment tekenen.

Tieners.

Tussen de 10-12 jaar krijgen kinderen meer interesse in het tekenen met bijvoorbeeld een liniaal en een passer. De geometrische vormen en constructief tekenen beginnen steeds interessanter te worden, zoals het tekenen van gebouwen. De grafietpotloden zijn hier goed voor te gebruiken. Tieners krijgen meer oog voor details en willen dit ook graag tekenen, maar dat kan nog best wel moeilijk zijn en vaak gaan ze iets na tekenen. Leuk ook om te gaan ontdekken dat je met de kleurpotloden kleuren kunt gaan mengen.

In de puberteit kan het soms lastig zijn om je bewust te blijven van je creatieve kant. Op school wordt het drukker met huiswerk en er komt steeds meer afleiding door bijvoorbeeld het mobieltje en de computer. Daarom is het juist goed om te blijven tekenen of het weer opnieuw op te pakken.

Volwassenen.

Voor volwassenen is tekenen en kleuren in mooie kleurboeken een heerlijke ontspannen bezigheid. Er komen bepaalde stofjes in je brein vrij waar je gelukkig van wordt. Je krijgt er rust van in je hoofd en het verlaagd je stress gevoel.

Schetsen.

Wat is schetsen eigenlijk? Uit de vrije hand en op een ontspannen manier een tekening maken. Begin met lichte strepen. Zorg ervoor dat je een potlood met een scherpe punt gebruikt bij het tekenen, zodat je daarna de details beter kunt aanbrengen. Begin met dikkere lijnen en schaduwen als je tevreden bent over de basis schets. Bekijk je schets regelmatig even vanaf een afstandje om een beter overzicht te houden op je tekening. Probeer elke dag te tekenen, dan komt de handigheid vanzelf.

Tekenen kan iedereen leren en je bent er nooit te oud voor om eraan te beginnen!

Wij hanteren een leeftijdsindicatie vanaf 10 jaar bij onze potloden, maar is je kind jonger en verder in de ontwikkeling kan dat natuurlijk ook. Interesse gekregen? Kijk hieronder.

De duurzame potloden in kwaliteit en gebruik zijn van Lyra.

 • Lyra graduate 12 grafietpotloden
  Lyra graduate 12 grafietpotloden

  Zin om een mooie artistieke schets tekening te maken?

  Deze Graduate grafietpotloden van Lyra kunnen je daar prima bij helpen. De potloden zijn zeer geschikt voor artistieke en technische tekeningen.

  De 12 grafietpotloden hebben…

  € 13,95
 • Lyra graduate permanent 36 kleurpotloden
  Lyra graduate permanent 36 kleurpotloden

  Op zoek naar goede kleurpotloden die wel even meegaan?

  Met de Graduate permanent kleurpotloden van Lyra zit je wel goed. De potloden zijn van hoge kwaliteit met intensieve, glanzende en dekkende kleuren, zoals…

  € 45,95
 • Lyra graduate aquarel 36 kleurpotloden
  Lyra graduate aquarel 36 kleurpotloden

  Een aquarel tekening maken, maar nog niet de juiste kleurpotloden in huis?

  Deze Graduate aquarel kleurdoos van Lyra bevat 36 auarelpotloden in prachtige kleuren. Aquarelpotloden zijn erg veelzijdig en kunnen met veel andere…

  € 45,95
© 2018 - 2021 Mijnspeelwinkel.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel