Keurmerken

Veel van onze artikelen hebben verschillende keurmerken, één of meer. Welke keurmerken een artikel heeft kun je vinden onder het kopje " meer informatie " bij elk artikel. Wij zijn er nog volop mee bezig, dus staan de keurmerken nog niet bij alle artikelen vermeld.

Hieronder hebben we alle keurmerken die je in onze shop tegenkomt op een rijtje gezet, met de uitleg wat het keurmerk betekent en waar het voor staat.

CE = Conformité Européenne ( Overeenstemming met de Europese regelgeving ).

De CE-markering is op veel producten te vinden en deze geeft aan dat het product die binnen de EU op de markt verschijnt voldoet aan de daarvoor geldende regels voor veiligheid, gezondheid en milieu binnen de Europese Economische Ruimte ( EER ). Dit Europese keurmerk is verplicht voor onder andere de speelgoedbranche.

EN71 = Europese veiligheidsstandaarden voor speelgoed.

ASTM = Amerikaanse veiligheidsstandaarden voor speelgoed. 

Het speelgoed dat is voorzien van deze keurmerken of één ervan wordt uitvoerig in een laboratorium getest op kwaliteit en de veiligheid voor kinderen van verschillende leeftijden. Hierbij kun je denken aan:

  • dat het hout niet splintert
  • er geen giftige stoffen aanwezig zijn
  • geen scherpe randen en punten aanwezig zijn.
  • Kleine onderdelen per leeftijd
  • deugdelijkheid van de constructie
  • stabiliteit
  • stoot- en drukbestendigheid
  • dat er geen onderdelen zomaar loslaten

 

PEFC = Programme for the endorsement of forest certification schemes ( Programma voor de erkenning van bos certificeringssystemen ).

Internationaal keurmerk, garandeert dat hout-en papier/kartonproducten afkomstig zijn uit een duurzaam beheerd bos en dat het bos in stand blijft.

FSC = Forest Stewardship Council ( Raad voor bosbeheer ).

Internationale organisatie die zich inzet voor behoud en verantwoord bosbeheer wereldwijd. Hierbij kijken ze naar ecologische, sociale en economische aspecten die bij bosbeer horen. FSC wordt gesteund door grote milieu- en ontwikkelingsorganisaties.

Spiel gut = Uitstekend aanbevolen door de werkcommissie voor kinderspeelgoed + speelgoed.

Het speelgoed wordt getest op speelwaarde, materiaal, vakmanschap, duurzaamheid, veiligheid en milieuvriendelijkheid. Geprobeerd en getest door kinderen en goedgekeurd door experts. Spiel gut is een Duits keurmerk.

CPSIA = Comsumer Product Safety Improvement Act (Wet ter verbetering van de veiligheid van consumenten producten).

CPSIA is een Amerikaans wetgeving met betrekking tot verbuiksartikelen. Het keurmerk waarborgt de kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid van het product.

Om het CPSIA keurmerk te krijgen moet het product voor kinderen voldoen aan:

1. Alle toepasselijke veiligheidsregels voor kinderproducten.

2. Alle eisen die voortkomen van testen uit een laboratoruim.

© 2018 - 2020 Mijnspeelwinkel.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel