Van welk materiaal is jullie speelgoed gemaakt?

Het speelgoed dat je bij Mijnspeelwinkel.nl kunt vinden is voornamelijk gemaakt van hout. Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat de boom bij ons centraal staat, omdat alle materialen waar ons speelgoed van is gemaakt een boom als oorsprong heeft. De materialen zijn verschillende soorten hout, kurk, karton, papier en rubber.

Waarom deze materialen?

Speelgoed wordt van ontzettend veel verschillende materialen gemaakt. Sommige daarvan passen niet in ons assortiment, omdat het geen natuurlijke materialen zijn, zoals bijvoorbeeld plastic.Duurzaamheid en milieu vinden wij bij Mijnspeelwinkel erg belangrijk. Er zijn naast hout zeker nog wel andere natuurlijke materialen, zoals katoen (dit kom je trouwens af en toe tegen in ons speelgoed als vlaggetje op een bootje of bijgevoegde opbergzak). Maar er is zóveel prachtig speelgoed, dat het gezegde ''door de bomen het bos niet meer zien'' naar onze mening zeker van toepassing kan zijn. Daarom beperken wij ons tot deze materialen. Wij willen graag een overzichtelijk en onderscheidend assortiment aanbieden en de merken die wij hebben en graag nog willen gaan toevoegen verdienen het om gezien te worden.

Het is ook gewoon super leuk om te zien en te ontdekken hoeveel er eigenlijk gemaakt kan worden van maar een paar verschillende materialen die ook nog allemaal dezelfde oorsprong hebben.

Op onze merkenpagina kun je nog meer uitleg vinden en ook de verhalen achter onze merken lezen.

Terug naar veelgestelde vragen.

Ga naar shop.

 

© 2018 - 2023 Mijnspeelwinkel.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel